2011. július 5., kedd

Püspökkenyér

Nagy kedvenc nálunk, nem szokott megromlani. :P Korábban őzgerincformában sütöttem, de egyszer kipróbáltam kuglófsütőben, azóta mindig így készül.





Hozzávalók:

350-400 g vegyes apróra vágott aszalt gyümölcs, mazsola dió, mogyoró ízlés szerint
1 kávéskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
3 tojás
160 g liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
csipet só
125 g vaj
125 g porcukor
2 tasak Bourbon vaníliáscukor
2 evőkanál rum
1 tábla Party ét tortabevonó

A tojássárgáját a vajjal, cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a tésztához tesszük. A lisztet a tésztába szitáljuk, belekeverjük a 2 ek rumot, majd óvatosan hozzá adjuk az apróra vágott gyümölcsöt. A masszát  kivajazott formába töltjük, majd 180 fokon kb egy órán át sütjük. A teteje mindig megreped, de kiborítás után az az alja lesz . ;) A kihűlt süteményt mindig leöntöm egy nagy tábla Party ét tortabevonóval. Mielőtt megdermed a csoki, cukorral vagy marcipánnal díszítem.









2 megjegyzés:

  1. Ez olyan "Tündérvölgyes" torta ezekkel a csillagokkal. Amikor megláttam először a kicsi képen, azt hittem ez az új logód. Nagyon szép! Legyen a neve Tündérvölgy torta.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Kriszti! A név szabadalmaztatva.:):):):)
    Ez nekem nem is jutott eszembe. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...